Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Húgyúti fertőzések és gyulladás ellen is jó a torma
  2024-02-06 21:44:54, kedd
 
 



Húgyúti fertőzések és gyulladás ellen is jó a torma köményes-citromos tormasaláta-recepttel

A torma rendszeres fogyasztása számos előnnyel jár együtt. Nagyon sokan kedvelik és fogyasztják az őszi és téli hónapokban. Jól is teszik, hiszen a torma csökkenti a téli fertőzések, téli betegségek, de még a krónikus betegségek kockázatait is.

A torma olyan bioaktív vegyületeket is tartalmaz, amelyek csökkenthetik a rákos betegségek kockázatait is. Ezeket a védő hatásokat a torma az antioxidánsainak köszönheti.

A torma a következő tápanyagokban bővelkedik: cink, foszfor, mangán, magnézium, vas, réz, kalcium, kálium, nátrium, C-vitamin, A-vitamin, tiamin, riboflavin, piridoxin, pantoténsav, niacin, folátok.

Ahogy idősödünk, úgynevezett májfoltok alakulhatnak ki a bőrünkön. Főleg akkor alakul ki ez a bőrprobléma, ha nem törődünk a fényvédelemmel, hiszen nemcsak nyáron, hanem minden évszakban javasolt a fényvédő használata. A torma leve azonban nagyon hatékonyan képes halványítani ezeket az öregségi foltokat. Egy másik módszer is létezik a probléma orvoslására. Reszeljünk le tormát, majd tegyük egy befőttesüvegbe. Adjunk hozzá annyi almaecetet, amennyi ellepi, majd hagyjuk két hétig egy sötét helyen. Két hét múlva szűrjük le, mártogassunk meg egy vattakorongot az elegyben és vigyük fel a kényes bőrfelületre.

A torma gyökere antimikrobiális hatásokkal is rendelkezik. Nemcsak a fülfertőzések kezelésében lehet nagyon hatékony, hanem segíthet más, baktériumok által okozott fertőzések és ezzel együtt betegségek kialakulása ellen is.

A torma egyik áldásos hatása, hogy nagyon eredményesen képes enyhíteni a különféle légzőszervi betegségeket. A tormagyökeret használhatjuk megfázás, hörghurut és köhögés esetén is.

Amikor testünkben elszaporodnak a szabad gyökök, akkor úgynevezett reaktív oxigénfajták termelődése kezdődik meg a szervezetben. A tormával kapcsolatos vizsgálatok és kutatások azonban azt mutatták, hogy a torma csökkenti ezeknek a reaktív oxigénfajtáknak az elszaporodását és ezzel együtt a különféle betegségek kialakulását. A torma, még az ízületi gyulladás tüneteit is nagyon hatékonyan és eredményesen csökkenteni tudja.

A tormát akkor is fogyaszthatjuk, ha gond van az emésztésünkkel, ugyanis a kutatási eredmények azt mutatják, hogy fokozza az epetermelést, így segítve az emésztést.

A torma számos fitovegyületet, antioxidánst tartalmaz, amely rendkívül előnyös az emberi egészségre. Ezeknek az antioxidánsoknak egy része antimutagén, ami azt jelenti, hogy megvédheti az emberi szervezetet a mutagénektől, amelyek egyébként súlyos betegségeket okozhatnának.

A torma rutinban is bővelkedik. Ez nem más, mint egy antioxidáns flavonoid, amely pozitív hatással van a keringésre.

A tormában lévő bizonyos enzimek stimulálhatják az emésztést és elősegíthetik a bélmozgást. A torma segíthet a gyulladás csökkentésében is, mégpedig a reaktív oxigénfajták felszabadulásának csökkentésével.

A tormából nagyon sokféle és változatos salátát készíthetünk. Most egy ilyen receptet mutatunk be.

Köményes-citromos tormasaláta hozzávalói:
3-4 nagyobb retek,
2 sárgarépa,
1 kisebb torma,
1 citrom leve,
méz,
snidling,
őrölt kömény,
só.

Elkészítése:
Először is egy kis tálkában keverjük el a citrom kifacsart levét, a mézet, az őrölt köményt és a sót. Tegyük félre. Reszeljük le a zöldségeket és a tormát, és keverjük el azokat alaposan egy salátástálban. Öntsük rá a dresszinget, majd szórjuk meg a saláta tetejét felaprított snidlinggel.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: antioxidánsoknak, antioxidánsainak, oxigénfajtáknak, antimikrobiális, fitovegyületet, csökkentésében, csökkentésével, elszaporodását, stimulálhatják, fényvédelemmel, fogyaszthatjuk, emésztésünkkel, befőttesüvegbe, tormagyökeret, csökkenthetik, elősegíthetik, használhatjuk, fülfertőzések, elszaporodnak, vattakorongot, salátástálban, tápanyagokban, alakulhatnak, kialakulását, oxigénfajták, szervezetben, készíthetünk, mártogassunk, betegségeket, epetermelést, eredményesen, okozhatnának, vegyületeket, bőrfelületre, mutagénektől, halványítani, torma rendszeres, torma csökkenti, téli fertőzések, krónikus betegségek, torma olyan, rákos betegségek, védő hatásokat, antioxidánsainak köszönheti, következő tápanyagokban, fényvédő használata, torma leve, öregségi foltokat, másik módszer, probléma orvoslására, sötét helyen, kényes bőrfelületre,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Egy hatékony szolga  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Png ház  Az igazi szeretetért rendszeri...  Kövesd a cowboyt!  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szívem  Szép estét  Alázat  Egy maradéktalanul uralt világ  Minden harmadik...  A boldog családok mind hasonló...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Akarat  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Őrizkednünk kell...  Paul David Tripp Április 20  Kellemes délutánt kívánok  Ami embereknek lehetetlen, az...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Nagyi telefonál  Paul David Tripp Április 21  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Leonardo da Vinci gondolata  Alázat  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Akarat  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Png kutya  Reggel van  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Paul David Tripp Április 21  s immár én is felragyogva, ért...  Alvó cicák  Ami embereknek lehetetlen, az...  Adakozás  Radikális szeretet  Nagyi telefonál  Sokan azt tartják  Png férfi  Szép estét kedves látogatóimna...  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Szívem  A televizió nem a kultúrát kép...  Nevem  Neked tudnod kell  Jónás Tamás – Végtelen b...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Png fotel  Kerüld el az evangélium örömén...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Kövesd a cowboyt!  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Adakozás  Akarat  A másik dolog,  Szívem  Egy maradéktalanul uralt világ  Minden harmadik...  Facebookon kaptam Krisztinától  Még csak most kezdődik a nap  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam Krisztinától  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Png cica  Csak a fogyatkozás látható  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Az engedelmesség miért nem vál...  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
torma rendszeres, torma csökkenti, téli fertőzések, krónikus betegségek, torma olyan, rákos betegségek, védő hatásokat, antioxidánsainak köszönheti, következő tápanyagokban, fényvédő használata, torma leve, öregségi foltokat, másik módszer, probléma orvoslására, sötét helyen, kényes bőrfelületre, torma gyökere, fülfertőzések kezelésében, torma egyik, különféle légzőszervi, tormagyökeret használhatjuk, szabad gyökök, tormával kapcsolatos, reaktív oxigénfajtáknak, különféle betegségek, ízületi gyulladás, tormát akkor, kutatási eredmények, torma számos, emberi egészségre, része antimutagén, emberi szervezetet, torma rutinban, antioxidáns flavonoid, tormában lévő, torma segíthet, gyulladás csökkentésében, reaktív oxigénfajták, tormából nagyon, ilyen receptet, citrom kifacsart, őrölt köményt, saláta tetejét, antioxidánsoknak, antioxidánsainak, oxigénfajtáknak, antimikrobiális, fitovegyületet, csökkentésében, csökkentésével, elszaporodását, stimulálhatják, fényvédelemmel, fogyaszthatjuk, emésztésünkkel, befőttesüvegbe, tormagyökeret, csökkenthetik, elősegíthetik, használhatjuk, fülfertőzések, elszaporodnak, vattakorongot, salátástálban, tápanyagokban, alakulhatnak, kialakulását, oxigénfajták, szervezetben, készíthetünk, mártogassunk, betegségeket, epetermelést, eredményesen, okozhatnának, vegyületeket, bőrfelületre, mutagénektől, halványítani, antioxidánst, orvoslására, antimutagén, kialakulása, kockázatait, szervezetet, kapcsolatos, pantoténsav, úgynevezett, rendelkezik, vizsgálatok, antioxidáns, bőrprobléma, csökkenteni, kezelésében, fogyasztása, tormasaláta, dresszinget, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4013
  • e Hét: 28904
  • e Hónap: 60390
  • e Év: 265091
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.